TIEN KLIMAATACTIES DIE WERKEN

Tien klimaatacties die werken_omslag_2021_DEF (1) (1)

Publicatie nieuwe uitgave: 18 okt. 2021

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-mijn-bedshow, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al van alles. Alleen, helpt het ook echt?

In de nieuwe versie van Tien klimaatacties die werken vertrekt Pieter Boussemaere opnieuw van de naakte feiten met geactualiseerde cijfers en grafieken. Hij heeft hier meer aandacht voor onderwerpen die de laatste jaren gloeiend actueel zijn zoals kweekvlees, zonnepanelen, CO2-verwijdering en de grondstoffenproblematiek. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien acties die wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken. Het is een praktisch boek voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen.

Bestel hier

Pieter Boussemaere slaagt erin om de complexiteit van de klimaatwijziging op een zeer begrijpelijke wijze uiteen te zetten. Tezelfdertijd zet hij de lezer aan tot zelfreflectie en gerichte actie. Een absolute aanrader in tijden van fake news!

JOS DELBEKE, gewezen directeur-generaal Klimaat bij de Europese Commissie

Dit boek gaat naar de essentie van het klimaatprobleem en reikt in een vlot betoog haalbare tips aan om voornamelijk het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch af te bouwen. De tijd dringt voor ingrijpende actie. Een must read!

Prof. Dr. PHILIPPE HUYBRECHTS, klimatoloog VUB, hoofdauteur bij het IPCC

Een handige samenvatting van het boek vind je in dit opiniestuk:

Knack.be ‘Hoe kan ik mijn kinderen later recht in de ogen kijken?’