TIEN KLIMAATACTIES DIE WERKEN

37781384_1832801203695904_7123285500449783808_nPublicatie 20 augustus 2018

Lijkt de klimaatverandering een ver-van-mijn-bedshow, een wereldprobleem waar je zelf weinig vat op hebt? Of zit je er wel mee in, maar weet je niet goed wat je zelf kunt ondernemen? Mogelijk doe je al vanalles. Alleen, helpt het ook echt? Over de klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen. Zo hameren sommigen vooral op consuminderen. Anderen focussen uitsluitend op technologische redmiddelen. Nog anderen beweren dat gelijk welke actie nutteloos is. En wat met veelgestelde vragen als: is kernenergie of houtverbranding nu goed of slecht voor het klimaat?

In dit boek vertrekt Pieter Boussemaere van de naakte feiten. Vrij van ideologisch of politiek getouwtrek biedt hij tien oplossingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en effectief werken. Waarmee kun jij het verschil maken? En hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder weggezet te worden als ‘groene’? Tien klimaatacties die werken is een handig, praktisch boek voor wie zijn steentje wil bijdragen en op zoek is naar doelgerichte oplossingen.

Bestel hier

Pieter Boussemaere slaagt erin om de complexiteit van de klimaatwijziging op een zeer begrijpelijke wijze uiteen te zetten. Tezelfdertijd zet hij de lezer aan tot zelfreflectie en gerichte actie. Een absolute aanrader in tijden van fake news!

JOS DELBEKE, gewezen directeur-generaal Klimaat bij de Europese Commissie

Dit boek gaat naar de essentie van het klimaatprobleem en reikt in een vlot betoog haalbare tips aan om voornamelijk het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch af te bouwen. De tijd dringt voor ingrijpende actie. Een must read!

Prof. Dr. PHILIPPE HUYBRECHTS, klimatoloog VUB, hoofdauteur bij het IPCC

 

Een handige samenvatting van het boek vind je in dit opiniestuk:

Knack.be ‘Hoe kan ik mijn kinderen later recht in de ogen kijken?’

Een interview over het boek, beluister je hier:

Vergeet die hongerige ijsbeer (Nieuws & Co – NPO Radio 1 Nederland)