DE LANGSTE REIS

Delangstereis_defHeb je je ooit afgevraagd waarom vrouwen zoveel pijn moeten lijden tijdens de bevalling? Waarom er witte en zwarte mensen zijn? Wat de mens uniek maakt in de dierenwereld? Of wanneer en waar we kunnen spreken van de eerste, echte mens? Is het waar dat er neanderthalerbloed door onze aderen stroomt? En wat met al die nieuwe mensensoorten die onlangs werden ontdekt, zoals de denisovans en de ‘hobbits’ uit Azië?

Pieter Boussemaere, historicus en docent aan de VIVES hogeschool afd. Brugge, legt op een heldere manier onze ontstaansgeschiedenis uit.
In dertien hoofdstukken neemt hij de lezer mee op een boeiende reis door tijd en ruimte. Van eencellige wezens, over mensachtigen en het geslacht Homo, tot de moderne mens. Van Afrika tot Europa en de rest van de wereld.

Dit grote verhaal is doorspekt met tal van anekdotes die het geheel levendig houden en is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke gegevens. Alles wat u dacht te weten over het ontstaan van de mens blijkt na het lezen van dit boek maar een topje van de ijsberg te zijn. Een ijsberg die de laatste jaren steeds meer boven water komt dankzij de vele nieuwe ontdekkingen en vondsten.

ISBN nummer : 9789058268884

Boek kopen? Klik hier
  • P. Vandaele over De langste reis:

    Een boek dat op een toegankelijke wijze en op een beperkt aantal bladzijden, twee essentiële elementen die de kracht van het boek samenvatten, een beeld geeft en een benadering biedt over het ontstaan en de ontwikkeling van de mensheid… Een vraag dat filosofisch is (Van waar komen we?), en hier een wetenschappelijk antwoord aangeboden krijgt, maar dan in termen die vatbaar zijn en die helderheid brengen in een complexe materie. Een boek dat de geschiedenis van de mensheid op een totaal andere wijze weet te benaderen en te analyseren dan de meeste andere werken doen. Het zou een Darwinboek kunnen zijn, want het brengt eigenlijk een begrijpbare visie op de evolutie van de mens en de culturen doorheen de eeuwen… en brengt een aantal elementen die je niet zou verwachten, en die wel degelijk een uitleg kunnen geven van bepaalde gebeurtenissen, evoluties en wijzigingen in de geschiedenis van de maatschappijen en culturen in de geschiedenis van de mensheid. In kleine en soms onverwachte zaken… lees de manier waarop de genen en de evolutie wel degelijk stilaan en zeker langs een lange reis leidden tot wat we vandaag zijn. En die worden op een verrassende wijze aangebracht in een heldere studie, onderbouwd en erudiet, maar wel degelijk een toegankelijk boek van de beste soort… Het is niet voor niets dat dit een bestseller zal worden, want het brengt op een meer dan toegankelijke wijze niet enkel wetenschappelijk werk, maar ook wel degelijk een verfrissende en onconventionele benadering van de geschiedenis van de mens. Een absolute aanrader…